Gemeente Gemeente Grobbendonk

UPDATE 14 maart (11.45 uur) - Woonzorgcentrum De Wijngaard

Donderdag 12 maart vertoonde een bewoner van het woonzorgcentrum De Wijngaard griepachtige symptomen. De bewoner werd hierop overgebracht naar het ziekenhuis, waar de bewoner vrijdagnamiddag positief testte op het coronavirus.

De raadgevend arts van het woonzorgcentrum is onmiddellijk ter plaatse gekomen en heeft bijkomend drie bewoners preventief geïsoleerd. Zaterdagochtend 14 maart werd een vierde bewoner in isolatie geplaatst. De families van deze bewoners werden persoonlijk op de hoogte gebracht.

De directie, de raadgevende arts van het woonzorgcentrum en het lokaal bestuur volgen de situatie op de voet en voorzien een continue evaluatie.

Iedere nieuwe ontwikkeling zal zo snel mogelijk meegedeeld worden aan de betrokken families. Gebruik voor vragen over je familieleden het mailadres info.wzc@grobbendonk.be, zo kan het zorgteam al zijn tijd besteden aan zijn kerntaken, de zorg aan onze bewoners.

Vrijwilligers (mantelzorgers, opleiding in de zorg,…), die in deze periode vrij zijn, mogen zich per mail aanmelden op hulp@grobbendonk.be. Zij worden opgebeld door onze medewerkers wanneer er nood aan is.

We danken iedereen voor de medewerking en het begrip.

Meer info: https://www.grobbendonk.be/corona

Gepubliceerd op  za 14 mrt 2020