Gemeente Gemeente Grobbendonk

UPDATE 14 maart (18.00 uur)

Sinds vrijdag 13 maart 2020 middernacht zijn er een aantal maatregelen van kracht in ons land. Met deze maatregelen willen we de verspreiding van het virus afremmen en de kwetsbaren in onze samenleving beschermen. Dit kan enkel als iedereen zijn steentje bijdraagt. Daarom vragen we aan iedereen om aandacht te besteden aan zijn persoonlijke hygiëne en het sociaal contact met anderen te beperken.

Social distance
Het is belangrijk om minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden bij sociaal contact, bij het aanschuiven in een winkel of bij het afhalen van voeding. Heb je een eigen zaak, dan kan je onderaan deze pagina een poster downloaden die je kan printen en ophangen.

Ziekenhuizen
In het ziekenhuis is geen bezoek meer toegelaten. Er zijn uitzonderingen voor stagiaires, ouders van pasgeborenen en opgenomen kinderen tot 18 jaar, naasten van kritieke of palliatieve patiënten, en voor begeleider bij noodzakelijke raadpleging of onderzoek.
Afspraken in het ziekenhuis worden uitgesteld naar een later tijdperk. Het ziekenhuis zal contact opnemen met mensen die een afspraak hebben.

Ik voel me niet goed
Het is niet noodzakelijk om onmiddellijk je huisarts, de huisartsenwachtpost of het ziekenhuis te bellen als je je niet goed voelt. Corona is een griepachtig virus dat gewoon uitgeziekt moet worden. Als je in goede gezondheid bent, of niet tot de risicogroep behoort (chronisch zieken, ouderen,…), dan hoef je je niet onmiddellijk zorgen te maken. Gewoon thuisblijven en uitzieken is dan de oplossing. Mocht je echt problemen ervaren, dan bel je je huisarts of de huisartsenwachtpost.

Meer informatie
Alle andere informatie omtrent de maatregelen rond het coronavirus kan je terugvinden op www.grobbendonk.be/corona

Gepubliceerd op  za 14 mrt 2020