Gemeente Gemeente Grobbendonk

UPDATE 2 april (15.45 uur) - Woonzorgcentrum De Wijngaard

In ons woonzorgcentrum wordt steeds al het mogelijke gedaan om het onze bewoners naar hun zin te maken. Ondanks de goede zorg worden op dit ogenblik 8 bewoners extra geïsoleerd van de andere residenten om verdere besmetting te vermijden.

Onze coördinerend geneesheer stelt bij deze bewoners op dit ogenblik 6 besmettingen vast. Deze bewoners werden al enige tijd in quarantaine geplaatst omwille van een vermoeden van besmetting. Met de recente extra testmogelijkheden hebben we nu deze bevestiging gekregen. 

Niettemin stellen deze bewoners het op dit moment goed. Wij hopen met de doorgedreven voorzorgsmaatregelen - zoals ook voorgeschreven door het Agentschap Zorg en Gezondheid - erger te voorkomen. De familieleden van de bewoners worden steeds op de hoogte gehouden van nieuwe evoluties. De directie en coördinerend geneesheer werken nauw samen met ons team verpleegkundigen, zorgkundigen en andere medewerkers. Zij blijven elke dag het beste van zichzelf geven om een kwaliteitsvolle zorg te blijven aanbieden. Als lokaal bestuur steunen wij hen volop in de komende periode.

Gepubliceerd op  do 02 apr 2020