Gemeente Gemeente Grobbendonk

UPDATE 9 april (13.30 uur) - Vrijetijdnieuws uit Neteland

Er is een nieuwe update vanuit Neteland:

Beweeg mee met de regionale tv
Bewegen is en blijft belangrijk, ook in tijden van corona. Maar hoe doe je dat nu vanuit je kot? Zeker voor de oudere generaties -  risicogroep voor dit coronavirus - is dit niet zo’n eenvoudige klus. Om alle senioren voldoende in beweging en gezond te houden, zendt de regionale televisiezender RTV daarom sinds deze week een bewegingsprogramma uit. 
Elke dag om 10.30 uur en om 15.00 uur kan je vanuit je woonkamer - met je tv op - eenvoudig deelnemen aan een bewegingssessie. Een les duurt zo’n 15 à 20 minuten. RTV ging voor dit initiatief in zee met de gemeente Mol maar zendt het programma voor iedereen uit. Waarvoor dank!
Naast je dagelijkse sportles voor de tv kan je uiteraard nog steeds blijven wandelen en fietsen in openlucht, ideaal tijdens deze mooie lentedagen. Heb je nog meer inspiratie nodig en ben je een beetje handig met een computer? Op internet vind je vast nog extra tips om te blijven bewegen. 

Neteland daagt uit!
Neteland daagt haar inwoners sportief uit. Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag zal er een nieuwe uitdaging verschijnen op de Neteland-facebookpagina. Er zijn uitdagingen voor verschillende leeftijden. Wie aan minstens 4 verschillende uitdagingen deelneemt, ontvangt een leuke prijs!

Blijf (in je kot) sporten!
Wil je graag wat fitter worden maar weet je niet goed hoe? Kan je wel wat advies gebruiken? Schakel een Bewegen Op Verwijzing-coach in! Hij zoekt samen met jou naar simpele manieren om meer te bewegen, stelt een beweegplan op maat op en motiveert je om dat vol te houden. Resultaat: een actiever leven en je voelt je beter in je vel!
Normaal verwijzen huisartsen hun patiënten die niet genoeg bewegen door naar zo'n coach. Maar aangezien onze huisartsen zich nu focussen op meer dringende zaken, is die verwijzing tijdelijk niet mogelijk. Heb je interesse? Neem contact op met een Bewegen Op Verwijzing-coach. Het spreekt voor zich dat de coaching nu niet face-to-face gebeurt, maar via de telefoon of videochat.
Meer informatie: www.bewegenopverwijzing.begrobbendonk@bewegenopverwijzing.be, 0492 18 39 54

Gepubliceerd op  do 09 apr 2020