Gemeente Gemeente Grobbendonk

UPDATE 16 april (17.30 uur) - Woonzorgcentrum De Wijngaard

Gisteren heeft de Nationale Veiligheidsraad nieuwe maatregelen bekendgemaakt naar aanleiding van de coronacrisis. Eén van deze maatregelen was de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden bezoek toe te laten in de zorginstellingen.

Vandaag heeft Vlaams minister Wouter Beke beslist om deze maatregel voorlopig niet toe te passen. Ook in ons woonzorgcentrum hebben we na overleg tussen onze raadgevend arts, de directie en het lokaal bestuur - gezien de huidige situatie, met nog een aantal bewoners in isolatie ten gevolge van een (vermoedelijke) besmetting met het virus - geoordeeld dat bezoek toelaten nog niet mogelijk is.
Globale testen en verdere instructies van de Vlaamse overheid én een degelijke voorbereiding zijn noodzakelijk om hier een goede uitwerking aan te kunnen geven, in alle veiligheid voor onze bewoners en medewerkers.

We begrijpen het grote gemis van de bewoners en hun familieleden. Dit blijft een zware periode.
Onze diensten in het woonzorgcentrum doen elke dag hun uiterste best om alle bewoners te ondersteunen, activiteiten op te zetten, een babbeltje te slaan, te zoeken naar zinvolle dagbesteding, … De mogelijkheid tot het voeren van telefoongesprekken, Skype/Whatsapp-gesprekken, raamcontacten en het afgeven van geschenken of kaartjes blijven we aanbieden.

Het volledige team van ons woonzorgcentrum tracht deze moeilijke periode zo aangenaam mogelijk te laten verlopen voor onze bewoners. Hun inzet en motivatie zijn enorm. We hebben als lokaal bestuur zeer veel waardering voor het knappe werk dat ze elke dag verrichten!

Gepubliceerd op  do 16 apr 2020