Gemeente Gemeente Grobbendonk

UPDATE 30 april (14.30 uur) - Neteland

Er is een nieuwe update vanuit Neteland:

Noodnummer 1722 geactiveerd wegens onweersdreiging
Het telefoonnummer 1722 is geactiveerd omdat er storm of wateroverlast dreigt. Op dit nummer kan je terecht voor niet-levensbedreigende interventies. Zo blijft het noodnummer 112 vrij voor mensen in levensgevaar. Stormschade kan je melden via de website van de brandweer: https://kempen.hulpverleningszone.be/pagina/melding-stormschade.

Kempense ziekenhuizen starten gewone activiteit opnieuw op
AZ Herentals, samen met de andere ziekenhuizen uit de Kempen, bereidt zich deze week voor op een gedeeltelijke heropstart vanaf maandag 4 mei. Het gaat voorlopig om ongeveer 30 procent van de consultaties, ingrepen en onderzoeken, waarbij voorrang wordt gegeven aan de meest dringende afspraken. Het ziekenhuis volgt hierbij de richtlijnen van de nationale veiligheidsraad. 
Om veilig te kunnen werken kunnen, geeft het ziekenhuis voorrang aan patiënten met uitgestelde dringende afspraken, onderzoeken en ingrepen. Wanneer je uitgestelde afspraak, onderzoek of ingreep opnieuw kan ingepland worden, neemt het ziekenhuis contact met je op. Het ziekenhuis vraagt alle patiënten om geduld en om niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis of de dienst. 
De bezoekregeling van patiënten in het ziekenhuis blijft ongewijzigd. Daar volgt elk ziekenhuis de overheidsrichtlijnen. Patiënten die een afspraak hebben in het ziekenhuis, komen alleen, tenzij een vertrouwenspersoon toegelaten is.
Aan het onthaal van het ziekenhuis krijgt iedereen de nodige richtlijnen en een mondmasker. Het ziekenhuis neemt de nodige maatregelen om de wachttijden en -rijen zo kort mogelijk te maken en met de nodige afstand tussen mensen.
Meer info kan je terugvinden op www.azherentals.be.

Alle activiteiten tot eind juni geannuleerd
De vijf Neteland-gemeenten (Olen, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Vorselaar) hebben samen beslist om alle evenementen en activiteiten op hun grondgebied tot eind juni te annuleren. Meer duidelijkheid over de activiteiten tijdens de zomer volgt de komende weken.

Gepubliceerd op  do 30 apr 2020