Gemeente Gemeente Grobbendonk

Mondmaskers komen eraan!

De mondmaskers die via Neteland verdeeld worden, zijn afkomstig uit verschillende ateliers, van vrijwilligers en leveranciers. Deze mondmaskers bevatten dezelfde handleiding, maar zijn gemaakt uit verschillende soorten materiaal door de diverse leveranciers. Elk type mondmasker en elk soort materiaal heeft zijn voor- en nadelen. De ene soort draagt makkelijker, maar een ander soort biedt betere bescherming. We vragen je begrip voor deze situatie en variatie.

Net doordat we mondmaskers produceren op verschillende lokale manieren kunnen we al snel de verdeling opstarten. Eind deze week zal zo al 10 procent van het Neteland een eerste mondmasker ontvangen. Dit had anders geweest wanneer we slechts met één producent en dus één type van maskers zouden werken.

De komende dagen vallen er ook filters in de brievenbus (twee per persoon). Deze filters zijn afkomstig van de federale overheid. Je kan de filters plaatsen in mondmaskers die over een gleuf beschikken. De verdeling van de filters gebeurt door onze werkmannen. Meer informatie over het gebruiken en wassen van de filters vind je terug op de website van de federale overheid.

Gepubliceerd op  wo 06 mei 2020