Gemeente Gemeente Grobbendonk

Samenleven met de wolf? Bescherm het vee!

Voor het eerst sinds lang leven er weer wolven in Vlaanderen, in Limburg was dat al langer geweten maar nu komen er ook meer meldingen binnen de provincie Antwerpen.

De komst van de wolf is groot nieuws. Het feit dat het dier zich hier thuis voelt, toont aan dat het beter gaat met de biodiversiteit in Vlaanderen. De wolf is een schuw dier dat elk menselijk contact vermijdt. Veehouders maken zich wel -deels- terecht zorgen.
Alhoewel de wolf vooral jaagt op natuurlijke prooien zoals ree en everzwijn, bestaat er wel een risico voor het vee. Doordat de wolf een beschermde soort is, geldt eveneens de soortenschaderegeling indien nodig. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat veehouders hun vee beschermen door wolf-werende afsluiting, zo kan de wolf niet in de wei.

Zijn er schapen of andere dieren gewond of gedood en vermoed je dat er een wolf in het spel is? Bel dezelfde dag nog naar de Natuurinspectie op 03 224 62 48. En meld je schadegeval binnen de 12 werkdagen via het e-loket van agentschap voor Natuur en Bos.

Meer info: www.natuurenbos.be/wolf-schade

Gepubliceerd op  do 11 jun 2020