Gemeente Gemeente Grobbendonk

Verklein de kans op besmetting, beperk je sociale contacten

De afgelopen weken werden er heel wat besmettingen vastgesteld die door mensen met symptomen buitenshuis werden doorgegeven. Het blijft belangrijk om je strikt aan de regels te houden. Respecteer de afstandsregels en beperk je sociale contacten drastisch.

Hou je aan de regel van één vast ‘knuffelcontact’, bovenop de mensen waarmee je samenwoont. Neem geen enkel risico en hou je hier ook aan. Op die manier is de kans dat je anderen (onbewust) besmet kleiner.

Leg ook extra voorzichtigheid aan de dag voor de mensen in onze rusthuizen. Ga niet op bezoek als dit niet nodig is om de bewoners optimaal te beschermen. Volg de opgelegde maatregelen van de woonzorgcentra strikt op. 

De ziekenhuizen van het Ziekenhuisnetwerk Kempen (Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel, AZ Herentals, H. Hartziekenhuis Mol en AZ Turnhout) verstrengen vanaf woensdag 28 oktober gezamenlijk hun regelingen voor bezoekers en begeleiders. Behoudens uitzonderingen is bezoek voor patiënten pas mogelijk vanaf de zesde dag van opname. Begeleiders worden slechts zeer uitzonderlijk toegelaten. Alle info hierover lees je hier.

Vertoon je coronasymptomen of testte je recent positief op corona, dan volg je extra strenge maatregelen.

  • In dat geval mag je je woning absoluut niet verlaten en doe je beroep op anderen om voor jou naar de winkel of apotheek te gaan, ...
  • Ook het ziekenhuis mag je niet zomaar/onaangekondigd betreden. Bel je huisarts om te horen welke stappen je moet ondernemen.
  • Vermijd in geval van ziekte niet enkel contacten met mensen buitenshuis maar isoleer je thuis ook van je huisgenoten. Met andere woorden: verblijf zoveel mogelijk in een aparte kamer die je goed verlucht en ga pas uit isolatie wanneer je je terug beter voelt. Enkel zo kunnen we het aantal besmettingen terugdringen.
Gepubliceerd op  di 27 okt 2020