Gemeente Gemeente Grobbendonk

Geen traditioneel nieuwjaarszingen, wel Nieuwjaar Neteland

Mag er gezongen worden met oudjaar? Het was de afgelopen dagen en weken een van de meest gestelde vragen. De Neteland-gemeenten (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar) bogen zich samen over dit dilemma.

Nieuwjaarszingen is een traditie in onze regio. Het is elk jaar een ongelooflijk succes. Net omdat het zingen steeds zoveel mensen op de been brengt, is het dit jaar niet haalbaar om het coronaproof te organiseren. Ook bij elk mooi buitenalternatief dat op tafel werd gelegd, botsten we op de coronamaatregelen. Hoe overhandig je veilig snoep? Hoe voorkom je samenscholing? Mogen kinderen van verschillende gezinnen samen gaan zingen? En wat dan met de ouders die hen begeleiden?

We besloten daarom met de Neteland-gemeenten om de traditionele manier van het nieuwjaarszingen in onze regio dit jaar af te gelasten. De verspreiding van het coronavirus stopt helaas niet voor één dag omdat het oudjaar is.

Maar niet getreurd: je kan je wensen toch overbrengen
We werkten met de vijf Neteland-gemeenten een leuk alternatief uit waarbij alle kinderen van het Neteland toch hun nieuwjaarswensen kunnen delen.

Hoe?

  • Elk kind kan een tekening, gedicht, filmpje,... maken met zijn nieuwjaarswens. 
  • Mama, papa, grote broer/zus kan de wens vervolgens delen op sociale media. Dit kan via een privéprofiel (liefst openbaar) op Facebook/Instagram of via het Facebook-evenement. Plaats bij je bericht de hashtags #NieuwjaarNeteland #grobbendonkhartverwarmend #coronazingen2020. Op deze manier kunnen heel veel mensen de wens zien.

Een leuk cadeautje
Elk kind dat een nieuwjaarswens heeft ingestuurd, laat ook best zijn gegevens achter via www.nete.land/nieuwjaarszingen. Dit kan tot en met 27 december. In ruil wordt er op 31 december een zakje met lekkers aan huis gebracht.

Hulp nodig?
Kinderen die niet in de mogelijkheid zijn hun wens via sociale media te delen, kunnen hun tekening of wens ten laatste op 27 december afleveren via één van onderstaande opties:

Gepubliceerd op  wo 09 dec 2020