Gemeente Gemeente Grobbendonk

Het vinden van een opvangplaats wordt kinderspel

Grobbendonk en Opvang.Vlaanderen hebben de handen in elkaar geslagen zodat het vinden van een opvangplaats kinderspel wordt.

Als ouder wil je het beste voor je kind. Een opvanglocatie die aansluit bij je manier van opvoeden, in je eigen wijk of onderweg naar je werk. Om de zoektocht zo makkelijk mogelijk te maken, heeft Grobbendonk ervoor gekozen om alle kinderopvanglocaties digitaal in kaart te brengen via het gebruiksvriendelijke platform Opvang.Vlaanderen.

Via Opvang.Vlaanderen krijg je een overzicht van alle kinderopvang in Vlaanderen en kan je vlot een aanvraag starten en opvolgen. Ben je nog onbekend met kinderopvang? Geen probleem, via de wegwijzer kan je alvast het opvanglandschap verkennen.

Een sterk sociaal vangnet
Grobbendonk wil opvang mogelijk maken voor iedereen. Opvang.Vlaanderen brengt alle betrokkenen dichter bij elkaar en helpt ze op weg. Ouders kunnen volledig zelfstandig een aanvraag doen of hulp ontvangen via een sociale instantie die hen hierin kan ondersteunen.

Opvang hoort toegankelijk te zijn voor alle inwoners. Verschillende instanties kunnen ouders op weg helpen. Dit kan gaan van het aanvragen van een toelage tot een volledige trajectbegeleiding, wanneer een ouder de taal niet goed spreekt. Via het OCMW, CAW of Huis van het Kind zijn er tal van mogelijkheden om ouders te helpen waar nodig.

Meer info: www.opvang.vlaanderen

Gepubliceerd op  zo 20 dec 2020