Gemeente Gemeente Grobbendonk

Grobbendonk bereidt zich samen met andere gemeenten van Eerstelijnszone Middenkempen voor op corona-vaccinatiecampagne

Samen met de andere 6 gemeenten van de Eerstelijnszone Middenkempen maakt onze gemeente zich klaar voor de corona-vaccinatiecampagne. We werkten al eerder nauw samen tijdens de coronacrisis, deze samenwerking zetten we nu verder bij de start van de vaccinatiecampagne.

De Eerstelijnszone Middenkempen bestaat uit de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar. We werkten al eerder tijdens de coronacrisis nauw samen. Zo werd het Covid Coaching Team opgericht, waarbij maatschappelijk werkers besmette inwoners ondersteunen. Deze samenwerking zetten we nu ook verder bij de start van de vaccinatiecampagne.

Werkgroep vaccinatie

Binnen de Eerstelijnszone Middenkempen werd een werkgroep opgericht die de lokale vaccinatie-aanpak verder zal uitwerken. Deze werkgroep bestaat uit de noodplanningscoördinatoren van de gemeenten, een medisch coördinator en de verantwoordelijke van de eerstelijnszone. Zij werken nauw samen met AZ Herentals en vertegenwoordigers van de apothekers, woonzorgcentra en huisartsen in de eerstelijnszone.

Begin januari ging de eerste fase van de vaccinatiecampagne van start die focust op de woonzorgcentra. Onze beide woonzorgcentra komen aan bod in de week van 18 januari. Zowel de bewoners als het personeel zal volgende week gevaccineerd worden. Het tweede vaccin zal in de week van 8 februari worden toegediend.

Over enkele maanden is het de beurt aan de bredere bevolking. Momenteel is het nog onduidelijk hoe dit allemaal praktisch gaat verlopen. Door nu al samen te werken, wil de eerstelijnszone voorbereid zijn op verschillende situaties en snel kunnen schakelen. Zo is de werkgroep momenteel volop bezig met het verzamelen van bevolkingscijfers voor de volgende fases van de campagne, te zoeken naar mogelijke locaties voor vaccinatiecentra, stockageruimtes voor de vaccins …

Vragen over vaccinaties?

Nu de vaccinatiecampagne volop gestart is, vragen veel mensen zich af wanneer zij aan de beurt zijn. Je zal telkens voldoende op voorhand geïnformeerd worden. In eerste instantie worden de meest kwetsbare en meest blootgestelde mensen gevaccineerd. Daarom zijn nu de woonzorgcentra eerst aan de beurt. 

Hou zeker onze communicatiekanalen in de gaten. Heb je algemene vragen over vaccinatie? Neem dan een kijkje op de website van Laat Je Vaccineren.be.

Onderaan deze pagina vind je het algemene faseplan voor de vaccinatiecampagne.

Gepubliceerd op  di 12 jan 2021