Gemeente Gemeente Grobbendonk

Grobbendonk zet verder in op verkeersveiligheid

Vorig jaar werden de zebrapaden in de Leopoldstraat voorzien van ledverlichting. Dit jaar zullen zullen 5 bijkomende zebrapaden geaccentueerd worden met ledverlichting. Woensdag 20 januari worden 3 zebrapaden aan het Astridplein en 2 zebrapaden aan de Bouwelse steenweg aangepast.

De werken zullen reeds starten vanaf 7.30 uur zodat alles op één dag kan afgerond worden. Eerst komen de beide zebrapaden ter hoogte van frituur De Bist (Astridplein 33) aan bod. Hiervoor zal beurtelings verkeer ingericht worden en zal de noordelijke kant van het Astridplein tijdelijk doodlopend worden.

Ook op de Bouwelse steenweg dient beurtelings verkeer ingericht te worden. Bovendien zal het verkeer dat de Kabienstraat wil verlaten omgeleid worden langs de Pallieterdreef, Timmermanslei en Vrijheidsstraat. 

Deze lampjes werken op zonne-energie en beginnen te knipperen van zodra het donker wordt. Met deze duurzame ledverlichting willen we de aandacht van de weggebruikers naar het zebrapad trekken. Het knipperend effect verhoogt de waakzaamheid van de weggebruiker en zorgt zo voor een hogere veiligheid.

Gepubliceerd op  wo 13 jan 2021