Gemeente Gemeente Grobbendonk

CO²-meters voor Grobbendonkse scholen

Het verluchten en ventileren van de klas is nog nooit zo belangrijk geweest als vandaag. Zeker nu het aantal besmettingen in de scholen ook een toename kent. Het lokaal bestuur kocht daarom 72 CO²-meters aan voor zowel de scholen als de kinderopvang.

Lokalen voldoende ventileren en de luchtkwaliteit in binnenruimtes monitoren is erg belangrijk. Een goede ventilatie vermindert het aantal virusdeeltjes in de lucht en zorgt ervoor dat die sneller worden afgevoerd. Als de lucht in een lokaal voldoende ververst wordt, daalt de kans op besmetting met het coronavirus via de binnenlucht aanzienlijk.

Moet een ruimte verlucht worden? Door de luchtkwaliteit te meten geeft de CO²-meter aan wanneer de lucht ongezond is en je het klaslokaal beter even kan verluchten. Ventilatie is heel belangrijk in de strijd tegen het coronavirus. Maar ook in niet-coronatijden is een goede luchtkwaliteit in het klaslokaal belangrijk. Denk aan maar aan hoofdpijn, vermoeidheid of concentratieverlies bij een te grote hoeveelheid CO² in de lucht. Als gemeente waken we zo mee over het welzijn van onze schoolgaande kinderen.

Elke school zal deze week 11 meters in ontvangst nemen. De buitenschoolse kinderopvang Kikoen zal 4 meters ontvangen. Ook in het woonzorgcentrum de Wijngaard, het dienstencentrum en de gemeentelijke gebouwen worden CO²-meters voorzien.

Gepubliceerd op  di 02 feb 2021