Gemeente Gemeente Grobbendonk

Laat zorgverleners voor je oprit parkeren 

Voor zorgverstrekkers is het niet altijd makkelijk om tijdens huisbezoeken vlot een parkeerplaats te vinden dicht bij de woning van hun patiënten. De Parkeer-Zorgkaart kan helpen. Deze parkeerkaart biedt hen de mogelijkheid om te parkeren bij inwoners in alle gemeenten van de Eerstelijnszone Middenkempen (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar, Lille en Kasterlee) of in de blauwe zone van Grobbendonk.

Met een Parkeer-Zorgsticker maak je als bewoner duidelijk dat zorgverleners tijdens een huisbezoek voor je garagepoort, oprit, ... mogen parkeren. 

Inge Rectem was één van de eersten om een Parkeer-Zorgsticker aan te vragen. Tijdens de coronacrisis heeft zij nog meer dan anders beseft hoe belangrijk zorgverleners wel zijn en wou daarom graag haar oprit ter beschikking te stellen. 

Inge: ‘Aangezien ik toch voldoende ruimte heb op mijn oprit, stel ik deze graag ter beschikking voor de zorgverleners. Je mag hier ook op straat parkeren, maar gezien hier vrij veel verkeer passeert en soms tegen hoge snelheden, is in- en uitstappen niet altijd veilig. De zorgverleners hebben zich de laatste maanden nog meer dan anders ingezet. Een parkeerplaats ter beschikking stellen doe ik dan ook met veel plezier.’

Natacha Anthonissen is thuisverpleegkundige bij Zorgteam Kempen en ontving reeds een Parkeer-Zorgkaart. Zij beaamt het verhaal van Inge: ‘Op sommige plaatsen is het in- en uitstappen op de baan echt niet veilig. Ik denk bijvoorbeeld aan Schransstraat, Bergstraat. Op andere plaatsen is het dan weer erg moeilijk om een parkeerplaats te vinden. Ik ben dan ook heel blij met dit initiatief van het lokaal bestuur en hoop natuurlijk dat nog vele inwoners het voorbeeld van Inge zullen volgen.’

Wil je net als Inge je oprit ter beschikking stellen, vraag dan hier je Parkeer-Zorgsticker aan.

Gepubliceerd op  do 25 feb 2021