Gemeente Gemeente Grobbendonk

UPDATE 18 juni - Tweede fase zomerplan vervroegd naar 27 juni

Op vrijdag 18 juni kwam het Overlegcomité opnieuw samen. Dankzij de positieve cijfers (minder dan 500 covid-patiënten in ziekenhuizen, aantal besmettingen lopen fors terug, positiviteitsgraad ligt onder de 3%) kunnen we op zondag 27 juni de volgende stap van ons zomerplan nemen.

Op zondag 27 juni kunnen we de tweede stap van ons zomerplan invoeren, en dus niet op 1 juli zoals eerder werd gecommuniceerd:

  • Telewerk blijft aanbevolen. Ook regelmatig laten testen blijft aan de orde. 
  • De teamspirit erin houden? Ook dat kan terug, nu fysieke teambuildings weer mogelijk zijn. 
  • Winkelen kan opnieuw zonder beperkingen in aantal en ook de tijdslimiet is verdwenen. Een mondmasker dragen blijft wel nodig.
  • In de horeca (zowel binnen als buiten) mag je opnieuw met 8 personen (kinderen t.e.m. 12 jaar niet meegerekend) aan tafel zitten. Het sluitingsuur wordt van 23.30 uur verlaat naar 1.00 uur ‘s nachts. Het gebruik van plexiglas is toegestaan op de terrassen als alternatief voor de 1,5-meter-regel tussen de tafeltjes.
  • Ook thuis mag je opnieuw 8 personen (leden van het eigen gezin en kinderen t.e.m. 12 jaar niet meegerekend) binnen ontvangen.
  • Er zal geen nachtelijk samenscholingsverbod meer gelden. 
  • Er kunnen meer personen aanwezig zijn op erediensten, huwelijken en begrafenissen: 200 personen binnen of 400 personen buiten.
  • Er zijn meer evenementen mogelijk wanneer dit op een veilige manier doorgaat.
  • Ook jeugdactiviteiten en -kampen met meer kinderen en overnachtingen zijn mogelijk.

De vaccinatiecampagne wordt een echt Belgisch succesverhaal: zowel voor het produceren van vaccins als het zetten van vaccins. Vaccins brengen ons normaal leven terug. Volledig gevaccineerd zijn is de toegangspoort naar onze echte vrijheid. Maar we moeten wel voorzichtig blijven voor de verschillende varianten. We zijn pas volledig veilig als iedereen zijn twee prikken ontvangen heeft. Ga dus zeker ook die tweede prik halen!

Op 16 juli staat het volgende Overlegcomité gepland waarop beslissingen genomen worden over de volgende stappen. Geniet ondertussen van de zomer, draag zorg voor elkaar, maar blijf de tien basisregels volgen. 

Gepubliceerd op  vr 18 jun 2021