Gemeente Gemeente Grobbendonk

Binnen een evenement organiseren? Dat doe je zo!

Sinds 9 juni is het opnieuw mogelijk om evenementen binnen te organiseren. Heel wat organisatoren zijn daarom bezig met organiseren van nieuwe activiteiten. Indien ze meer dan 100 aanwezigen gelijktijdig op hun evenement verwachten, hebben ze een goedgekeurd CIRM (Covid Infrastructure Risk Model) voor hun locatie nodig. Dit is enkel van toepassing voor publiek toegankelijke evenementen.

Het CIRM is een checklist van de federale overheid waarmee uitbaters hun infrastructuur coronaveilig kunnen maken. Het CIRM legt de uitbater onder meer een maximumcapaciteit en strenge ventilatienormen op. Heb je geen mechanische ventilatie? Neem dan een preventieadviseur of EPB-verslaggever onder de arm om jouw locatie na te kijken. Zijn advies bepaalt de extra maatregelen die u moet nemen en zijn inschatting van de maximumcapaciteit. Dit document voeg je toe aan de CIRM.

We raden alle organisatoren nog steeds aan om hun evenementen zoveel mogelijk buiten te organiseren.

Ben je uitbater van infrastructuur voor evenementen? Vul het CIRM in voor jouw locatie en laat deze goedkeuren door team Vrije tijd. Het goedkeurde CIRM is een eerste stap om activiteiten in jouw infrastructuur te mogen organiseren.

Wil je een evenement organiseren in een binnenlocatie en gaan er meer dan 100 personen gelijktijdig aanwezig zijn? Vraag dan het CIRM op bij de uitbater van de zaal. Dit document voeg je toe aan de aanvraag van jouw evenement. Als het advies van de veiligheidsdiensten positief is, krijg je toestemming om het evenement te organiseren.

Meer info: www.covideventriskmodel.be/cirm

Gepubliceerd op  do 01 jul 2021