Gemeente Gemeente Grobbendonk

Nieuwe fietspaden voor brug over E313

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 27 september de fietspaden op de brug(hellingen) van de N13 over de E313 in Grobbendonk. De werken duren ongeveer 1 maand, van 27 september tot 24 oktober 2021.

De huidige fietspaden worden verbreed tot 1,75 meter breed en worden comfortabeler. Concreet gaat het over de zone tussen de twee opritten, exclusief het brugdek zelf, waar de fietspaden al 1,75m breed zijn. Op de brughelling aan de kant van Nijlen worden de parkeerstroken in kasseien vervangen door groenstroken. Ook aan de noordzijde, kant Herentals, verdwijnt de parkeerstrook, maar hier komen in eerste instantie opnieuw kasseien in afwachting van een volledige herinrichting van het op- en afrittencomplex.

Fietsers kunnen tijdens deze werken steeds over de brug blijven rijden, maar moeten wel in beide richtingen over het fietspad aan de zijde waar niet wordt gewerkt.

Voor het autoverkeer is er maar één rijstrook beschikbaar, en dit voor het verkeer van Nijlen naar Herentals. Het verkeer in de andere richting kan niet over de brug en moet een omleiding volgen.

Voor de E313 richting Hasselt rijd je via de ring van Herentals (R15), de Geelseweg (N13) en de Aarschotseweg (N152) richting oprit Herentals-Oost.

Van Herentals naar Nijlen rijd je via Wolfstee, Saffierstraat en Antealaan (voertuigen lager 3,80m).
Rij je met een hoger voertuig, neem dan de E313 richting Massenhoven. Daar kan je keren en de snelweg verlaten bij afrit Herenthout of volg de omleiding richting oprit Herentals-Oost naar Antwerpen en verlaat de snelweg bij afrit Herenthout. Vanaf Herenthout volg je de geldende omleidingen voor de lopende werken op de N13.

Bereikbaarheid op- en afritten Herentals-West (20)

  • Komende van Nijlen blijven de opritten naar Hasselt en Antwerpen bereikbaar.
  • Komende van Herentals kan je de oprit richting Antwerpen nemen. Richting Hasselt volg je de omleiding tot aan Herentals-Oost (22).
  • Vanaf de E313 kan je vanuit beide richtingen de snelweg verlaten, maar moet je verplicht richting Herentals afslaan. Moet je richting Nijlen, dan neem je best de afrit Herenthout (21).

Meer info: wegenenverkeer.be/werken/nieuwe-fietspaden-voor-brug-over-e313-grobbendonk

Gepubliceerd op  di 21 sep 2021