Gemeente Gemeente Grobbendonk

65-plussers uitgenodigd voor boosterprik, QVAX opnieuw beschikbaar

Vorige week besliste het Overlegcomité dat de volledige volwassen bevolking zo snel mogelijk een derde prik moet ontvangen. Veel mensen vragen wanneer het hun beurt is. We geven je een overzicht.

Wie is er momenteel aan de beurt voor vaccinatie?

Alle 65-plussers zijn ondertussen uitgenodigd voor vaccinatie. Na de 65-plussers volgt nu de brede bevolking, van oud naar jong.

Opgelet! Je kan énkel een uitnodiging ontvangen wanneer er voldoende tijd is verstreken na je tweede prik. Dit is afhankelijk van type vaccin:

  • Ben je gevaccineerd met AstraZeneca? Dan mag je 4 maanden na de tweede prik je boosterprik ontvangen.
  • Ben je gevaccineerd met Pfizer of Moderna? Dan geldt er een wachttijd van 6 maanden.
  • Ben je gevaccineerd met Johnson? Dan geldt er 2 maanden wachttijd. Iedereen die langer dan 2 maand geleden een prik heeft gekregen met het Johnson-vaccin, heeft ondertussen een uitnodiging ontvangen. Niets ontvangen? Neem contact op met het callcenter via 014 80 09 80 (elke werkdag tussen 9 & 12.30 uur).
  • 65-plussers waarbij de intervalperiode is verstreken en nog geen uitnodiging hebben gehad, kunnen contact opnemen met het callcenter.
  • Jonger dan 65 jaar en intervalperiode van Pfizer, Moderna of AstraZeneca verstreken? Nog eventjes geduld, we sturen wekelijks uitnodigingen uit op basis van de hoeveelheid vaccins die we ontvangen. We gaan van oud naar jong, rekening houdend met de intervalperiode.
  • Werk je als zorgverlener? Dan is jouw uitnodiging reeds verstuurd. Niets ontvangen? Stuur een mailtje naar vaccinatie@elzmiddenkempen.be.

Uitnodiging ontvangen?
Probeer zoveel mogelijk je afspraak online in te plannen. Lukt het niet? Vraag hulp aan een familielid, vriend, buur … Je kan ook naar het callcenter bellen, maar hou ermee rekening dat er soms lange wachttijden gelden.

Registreer je op QVAX
Sinds vandaag kan je je opnieuw op www.qvax.be registreren. Dit kan je doen wanneer je in aanmerking komt voor een derde prik én snel oproepbaar bent. Wanneer er in het vaccinatiecentrum vrijgekomen tijdssloten zijn (bv. een annulatie omwille van quarantaine), kunnen we deze opvullen door QVAX te gebruiken.

Wat als je ziek bent en je afspraak is gepland?
Ben je ziek en kan je niet naar je afspraak komen? Denk er dan tijdig aan deze te verzetten. Heb je een afspraakcode ontvangen? Dan kan je je afspraak online verzetten. Lukt het niet? Bel dan het callcenter.

Gepubliceerd op  do 02 dec 2021