Gemeente Gemeente Grobbendonk

Coronabarometer schakelt over naar code geel

Vandaag, maandag 7 maart, schakelt de coronabarometer van code oranje naar code geel. Dat heeft het Overlegcomité afgelopen vrijdag beslist.
 
Wat betekent code geel?
  • Het Covid Safe Ticket (coronapas) verdwijnt. Dat betekent dat je onder meer in de horeca en voor evenementen geen Covid Safe Ticket meer nodig hebt.
  • De beperkingen voor evenementen vallen weg.
  • Mondmaskers zijn enkel nog verplicht op het openbaar vervoer en in zorginstellingen (ziekenhuizen, woonzorgcentra,…). Op drukke plaatsen is het wel aangeraden om een mondmasker te dragen.
  • Vanaf 11 maart is het Passenger Locator Form (PLF) binnen de Europese Unie niet meer nodig, tenzij je met een vervoerder vanuit een derde land reist dat niet op de witte lijst van de EU staat.
Met code geel verdwijnen de meeste coronaregels. De regels voor testen, quarantaine en isolatie blijven nog even behouden maar daar kunnen de ministers van Volksgezondheid deze week nog anders over beslissen.
 
Bedankt voor je inzet van de afgelopen twee jaar. Samen hebben we de coronapandemie stilaan verslagen. We zullen je inspanningen nooit vergeten. We blijven ook stilstaan bij de vele slachtoffers van deze pandemie.
Gepubliceerd op  ma 07 mrt 2022