Gemeente Gemeente Grobbendonk

Behaag onze Kempen!

Ook dit najaar kan je via ‘Behaag onze Kempen’ streekeigen plantgoed aankopen. Organisatoren zijn IOK, Natuurpunt, Velt, JNM en 27 Kempense lokale besturen, waaronder Grobbendonk.

Begin met je goed te informeren

Zoek je soorten die geschikt zijn voor je tuin? Informeer je vooraf goed! Je vindt heel wat nuttige informatie op www.iok.be/bok. Op de website kan je ook eenvoudig te weten komen welke haag ideaal is voor jouw tuin (kijk bij ‘Welke haag is geschikt voor mijn tuin?’).

Op zaterdag 24 september om 13.30 en 15.00 uur kan je je laten inspireren door Joeri Cortens in het Begijnhof van Herentals (Begijnhof 29). Tijdens de wandeling kan je ‘live’ kennis maken met de aangeboden soorten. 

Op maandag 10 oktober kan je om 19.30 uur een webinar bijwonen. Tijdens deze webinar bekijken we verschillende soorten bomen en struiken die via Behaag onze Kempen worden aangeboden. Ook de aanleg en beheer van je tuin komt aan bod. Inspiratie genoeg om de biodiversiteit in je tuin te verhogen.

Inschrijven inspiratiewandeling

Inschrijven webinar

Streekeigen plantgoed, niets dan voordelen

Behaag onze Kempen biedt inheems en streekeigen haagplantsoen, (hoogstam)fruitbomen, kleinfruit, vruchtbomen, enkele klimplanten, enkele heesters, steunpalen voor fruitbomen, bloemenzaad, bloembollen, klimhulpen en compost aan. Inheemse en streekeigen (haag)planten gedijen van nature goed op onze arme Kempense zandgronden. Ze trekken meer diersoorten aan en vergroten de natuurwaarde van je tuin.

Vanaf dit jaar breiden we het aanbod van Behaag Onze Kempen uit met knotwilgen. Ideaal voor een nattere ondergrond, maar ook perfect mogelijk in wat drogere omstandigheden.

Bestellen en betalen kan van 1 september tot en met 20 oktober via www.iok.be/bok. Het bestelde plantgoed kan je op zaterdag 19 november tussen 8.00 en 12.00 uur afhalen aan de gemeentelijke werkplaats, Industrieweg 8a.

Meer info

Gepubliceerd op  do 01 sep 2022