Gemeente Gemeente Grobbendonk

Aanmelden eerste jaar secundair onderwijs

Maakt jouw kind volgend jaar de overstap naar het secundair onderwijs? Dan moet je je kind voortaan eerst aanmelden voor je kan inschrijven in de school. Je kind aanmelden kan van 27 maart tot 21 april.
 

Tot 27 maart: kies één of meerdere scholen

Leer de verschillende scholen al wat beter kennen, voordat je je kind aanmeldt. Alle scholen
organiseren wel kijkdagen, kennismakingsdagen of infomomenten. Daarnaast zijn er nog
manieren om de scholen te leren kennen:
  • Bekijk de website van de verschillende scholen.
  • Contacteer de school via mail of telefoon en stel al je vragen.
  • Maak een afspraak voor een gesprek of rondleiding.

27 maart - 21 april: meld je aan via het digitaal systeem

Meld je aan voor de A- of B-stroom, maar je moet nog geen specifieke studierichting kiezen. Dat gebeurt pas bij de effectieve inschrijving op de school. Digitaal aanmelden kan tussen 27 maart (9.00 uur) en 21 april (23.59 uur). Het systeem houdt geen rekening met het tijdstip waarop je aanmeldt. Wil je kind naar dezelfde school als de broer of zus of naar de school waar één van de ouders werkt? Duid dit dan aan bij de aanmelding, je krijgt dan voorrang.

22 april - 15 mei: je krijgt een school toegewezen

Je krijgt ten laatste op 15 mei 2023 een bericht op welke school je mag inschrijven. Als er voldoende plaatsen zijn, krijg je automatisch de school van je eerste voorkeur toegewezen. Als er te weinig plaatsen zijn in een school, wijst het systeem willekeurig de plaatsen toe. Zo krijgen alle kinderen evenveel kans om zich in te schrijven in hun favoriete school.

16 mei - 12 juni: schrijf je in op de toegewezen school

Schrijf je kind in tussen 16 mei en 12 juni in de toegewezen school, ook al was dit niet jouw voorkeur. Doe dit ten laatste op 12 juni, anders verlies je jouw plaats. Sowieso blijf je op de wachtlijst staan van de scholen die (hoger) in jouw voorkeurslijst stonden. Dan krijg je een seintje als er hier een plaats vrijkomt.

Gepubliceerd op  do 09 mrt 2023