Gemeente Gemeente Grobbendonk

Het nieuwe net, hoe zit dat nu in Grobbendonk?

Jij kent je route van A naar B vanbinnen en vanbuiten. Misschien wandel of fiets je wel naar een station, waar je de trein neemt. Of je neemt de auto tot aan een park-and-ride en springt daar op de bus. Vanaf 6 januari 2024 kan dat in Grobbendonk nog vlotter. Samen met De Lijn gaan we in verschillende fases voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid.
Eentje die vervoermiddelen combineren makkelijker maakt en echt inspeelt op jouw noden. Zo reis je dus vlotter naar je werk, school, ziekenhuis, favoriete winkel en sport- of cultuurcentrum.
 

Zo ziet het nieuwe net er uit in Grobbendonk vanaf 6 januari 2024

In het zuiden van de Kempen verandert er heel wat: nieuwe lijnen maken hun intrede, nieuwe lijnnummers brengen structuur aan en andere routes zorgen ervoor dat jij naar allerlei nieuwe buurten en locaties kan.
 

Lijn 84 Lier – Nijlen – Grobbendonk – Vorselaar

Dit was vroeger lijn 152 – nu heeft deze buslijn een nieuw nummer. Tussen Lier en Nijlen blijft deze bus in cadans rijden met lijn 85 Lier – Nijlen – Herentals. Deze lijn rijdt nu ook op zondagen én in het algemeen vroeger en later.
 

Lijn 85 Lier – Nijlen – Herentals

Deze lijn komt niet meer in Grobbendonk. Omdat de trein parallel rijdt met het aanbod van de bussen, rijdt deze lijn voortaan van Lier naar Herentals via Bevel en Herenthout. Vanuit Bouwel geraak je nog steeds met lijn 84 in Lier. Richting Herentals voorziet De Lijn een functionele bediening met lijn 848. Buiten de spits raadt De Lijn je aan om de trein te nemen.
 

Lijn 848 Nijlen – Bouwel – Herentals

Dit is een nieuwe functionele lijn – en helemaal op maat van leerlingen die naar school gaan in Herentals. Ook vangt deze lijn het wegvallen van de  cadansverbinding op de N13 op. 
 

Lijn 849 Heist-o/d-Berg – Herenthout – Grobbendonk – Vorselaar

Deze lijn vervangt de vroegere lijn 513. Je reist nog steeds vlot naar de scholen in Vorselaar. Deze lijn zal voortaan ook naar de scholen in Heist-op-den-Berg rijden. 
 

Belbus wordt flexbus

Waar geen vast openbaar vervoer is, kan je rekenen op de flexbussen van De Lijn. Die vervangen vanaf 6 januari de gekende belbusjes. Goed om weten:
  • Contacteer de Hoppincentrale via de app of 0800 12 2 12.
  • Je kan op de flexbussen rekenen op alle dagen van de week.
  • Op weekdagen rijdt een flexbus van 6.00 tot 21.00 uur. In het weekend is dat van 8.00 tot 21.00 uur.
  • Maak eenmalig een account aan via de app of de Hoppincentrale.
  • Op tijd reserveren is belangrijk! Vraag je rit op voorhand aan.
  • Op de flexbus zijn de tarieven en vervoerbewijzen van De Lijn geldig.
  • Bij elke boeking wordt bekeken wat voor jou de meest geschikte oplossing is. Dit kan de flexbus zijn, maar ook (een combinatie van) een vaste lijn of zelfs de trein. De flexbus brengt je bijvoorbeeld naar het Hoppin Bouwel Station, Herenthout Markt, Nijlen Station of Heist-op-den-Berg station of een andere halte van het reguliere net, waar je dan overstapt op een andere buslijn of treinaansluiting.

Je reis uitstippelen?

Dat doe je makkelijk met de website of app van De Lijn. Op tal van manieren helpen ze je daar op weg: met de halte- en lijnpagina’s, de features ‘Voertuig op kaart’ en ‘Volg je rit’, maar vergeet ook de routeplanner niet. Die laatste begeleidt je bij geplande omleidingen. Met vragen kan je terecht bij De Lijn.
 
Gepubliceerd op  zo 19 nov 2023