Gemeente Gemeente Grobbendonk

Premie sturing elektrische warmte

Heb je én zonnepanelen én een digitale meter? Dan loont het de moeite om even te bekijken of je je elektrische verwarming of elektrisch opgewekt sanitair warm water slim kunt aansturen.

Zo vermijd je piekmomenten in het elektriciteitsverbruik en stem je je verbruik beter af op je eigen energieproductie.

Het is aangewezen om je eigen opgewekte stroom zo veel als mogelijk zelf te gebruiken (en dus zo weinig als mogelijk op het elektriciteitsnet te plaatsen). Een kWh elektriciteit die je van het net afneemt kost immers zes maal meer dan de vergoeding die je krijgt indien je elektriciteit op het net zet.

Om dit te realiseren heb je een slim aansturingsapparaat nodig dat je elektrische verwarming, warmtepomp(boiler) of elektrische boiler koppelt aan je digitale meter of zonnepanelen. Het toestel meet of je ruimte hebt om je eigen  elektriciteit te gebruiken en kan vervolgens het elektriciteitsverbruik van je toestellen aanpassen.

Voor het plaatsen van zo’n slim apparaat kan je een premie krijgen indien dit door een installateur geplaatst wordt. De premie Sturing Elektrische Warmte (SEW) kan je aanvragen bij Fluvius. Met deze premie krijg je 50% van de aankoop- en installatiekosten van zo’n sturingsapparaat terugbetaald, met een maximum van 400 euro.

Meer info

Heb je nog vragen of wil je graag ondersteuning van het aanvragen van je premie(s)? Maak een afspraak bij ons woon- en energieloket via 014 51 10 20.

Gepubliceerd op  do 14 mrt 2024