Gemeente Gemeente Grobbendonk

Pro­ject­sub­si­dies voor ta­len­t­ont­wik­ke­ling in de ama­teur­kun­sten

Ben je als amateurkunstenaar in je vrije tijd creatief bezig met een of andere kunstvorm? Of ben je lid van een amateurkunstenvereniging? Wil je je eigen artistieke talenten naar een hoger niveau tillen of het talent binnen je vereniging een boost geven? Of wil je eerder je competenties op het vlak van ondersteuning en omkadering aanscherpen? Dan is deze nieuwe projectregeling misschien iets voor jou!

De Vlaamse overheid lanceerde een nieuwe subsidielijn om talentontwikkeling in de amateurkunstensector aan te moedigen. Dit nieuwe instrument biedt amateurkunstenaars en amateurkunstenverenigingen financiële ondersteuning bij projecten die hun talenten stimuleren. Het kan gaan om projecten die hun artistieke talenten een boost geven, maar ook om projecten die hun competenties op het vlak van ondersteuning en omkadering aanscherpen, zoals promotiewerking, publiekswerking, enzovoort.   

Voor wie
Zowel individuele amateurkunstenaars als amateurkunstenverenigingen met rechtspersoonlijkheid, uit Vlaanderen of Brussel, komen in aanmerking voor deze projectsubsidie.  

Je kunt een project opzetten in een van de volgende kunstdisciplines: muziek, dans, theater, beeldende kunsten, fotografie en film, schrijven en woord, circuskunsten.

Je kunt deze subsidie niet aanvragen als: 

  • jouw project al bezig is op het moment van de aanvraag; 
  • jouw project al een subsidie ontvangt van de Vlaamse overheid; 
  • je als organisatie al een werkingssubsidie ontvangt in het beleidsdomein Cultuur, Jeugd, Sport en Media.  

Ti­ming en bud­get
Subsidieaanvragen worden ingediend via de webapplicatie KIOSK. De (jaarlijkse) deadline is 15 september. Projecten kunnen pas starten in het jaar na de subsidieaanvraag. 
De subsidie bedraagt maximaal 10.000 euro per project. Het project kan maximaal 2 jaar duren. Ook de toegekende subsidie loopt maximaal 2 jaar. 

On­li­ne in­fo­ses­sie
Op 17 augustus om 19.30 uur wordt er een webinar georganiseerd over deze nieuwe projectregeling. Je krijgt er meer uitleg over de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een subsidie en waar je terechtkunt voor advies en ondersteuning. Inschrijven kan tot uiterlijk 12 augustus.

Meer info: www.vlaanderen.be

Schrijf je in voor de online infosessie

Gepubliceerd op  vr 09 jul 2021