Gemeente Gemeente Grobbendonk

RolMobiel

Heb je problemen om je met een gewone auto te verplaatsen? Het openbaar vervoer gebruiken, lukt niet? Je kan geen beroep doen op de Minder Mobielen Centrale? Kortom, je hebt moeite om je te verplaatsen en geraakt niet meer waar je wil. Dan kan je gebruik maken van RolMobiel. Deze dienst brengt je van deur tot deur, zelfs met rolstoel.

Hoe gebeurt het vervoer?

Een chauffeur van RolMobiel haalt je op en brengt je naar de gewenste bestemming. De aangepaste wagens hebben een rolstoellift/oprijramp en een verankeringssysteem waardoor je als rolstoelgebruiker in je rolstoel vervoerd kan worden. Je kan je gratis laten vergezellen door een begeleider. Zo wordt een  familiebezoek, een raadpleging bij de dokter, een kappersbezoek, het bijwonen van een voorstelling, … mogelijk.

De RolMobiel rijdt elke dag van 6.30 uur tot 23.00 uur, inclusief zon- en feestdagen. Je kan per rit maximaal 150 km afleggen.

Tarieven

Je betaalt instapgeld en een tarief per kilometer. Dit kilometertarief verschilt voor rolstoel- en niet-rolstoelgebruikers. Het tarief is verschillend naargelang het totaal aantal kilometers. Je betaalt enkel de kilometers die je zelf aflegt. De correcte tarieven kan je hier terugvinden.

Chauffeurs

Een geëngageerde en sterk gemotiveerde groep chauffeurs staat elke dag klaar om de klanten letterlijk op weg te helpen. Heb je zelf ook zin om deze taak als vrijwilliger op te nemen? Neem dan contact op met RolMobiel.

Meer info