Gemeente Gemeente Grobbendonk

Samen voor de vrijgevigste gemeente?

Rode Kruis-Vlaanderen zorgt het hele jaar door voor veilig en voldoende bloed, plasma en bloedplaatjes. Met dank aan donoren in heel Vlaanderen. Dus ook in Grobbendonk. Op dit moment geeft maar 3% van alle Vlamingen bloed, plasma of bloedplaatjes. En daar wil Rode Kruis-Vlaanderen verandering in brengen. Als in 2020 4% van de bevolking doneert, dan zijn er meer donoren om de bloedvoorraad op peil te houden.

Hoeveel geven wij?
Het Rode Kruis roept elke stad en elk dorp op om er samen voor te zorgen dat we dat extra procent halen. Vandaag telt Grobbendonk 3,82% donoren. Dat is mooi, maar het kan altijd beter. Help jij mee om van Grobbendonk het vrijgevigste dorp te maken? Kom dit jaar minstens één keer bloed, plasma of bloedplaatjes geven. Vraag familie of vrienden of ze mee willen doneren om zo naar 1% meer bloed, plasma en bloedplaatjes te gaan in onze gemeente.

Waar en wanneer doneren in Grobbendonk?
In Grobbendonk kan je bloed doneren op volgende data (telkens van 18.00 uur tot 20.30 uur):

  • dinsdagen 7 april – 7 juli – 6 oktober in de Parochiezaal te Bouwel
  • donderdagen 9 april – 2 juli – 1 oktober in GC De Volle Vaart te Grobbendonk

Geen plaats meer in de agenda voor deze dagen? Kijk eens op rodekruis.be/bloed voor andere data en locaties. Waar je gaat doneren is immers niet belangrijk voor de statistieken van Grobbendonk. Rode Kruis-Vlaanderen kijkt naar je woonplaats en niet naar waar je je goede daad hebt gedaan. Je kan dus met een gerust hart in een buurgemeente of in één van de donorcentra van Rode Kruis-Vlaanderen gaan doneren.

Gepubliceerd op  di 28 jan 2020