Gemeente Gemeente Grobbendonk

Saneren lagedrukgasnet en aanleg datakabel

Fluvius en Eurofiber zullen het lagedrukgasnet saneren en een datakabel aanleggen in Echelpoel, Molenstraat, Binnenweg, Langenheuvel en Zellestraat. De werken zullen, onder voorbehoud van weersomstandigheden, 3 weken duren. De start is voorzien op 30 maart zodat er grotendeels kan gewerkt worden in de paasvakantie om de verkeershinder zo veel mogelijk te beperken. Uiterlijk op 17 april zullen de werken afgerond zijn.

In Binnenweg, Langenheuvel en Zellestraat kunnen de werken uitgevoerd worden via lijnboringen met 10 puntopeningen, te starten in de Zellestraat tot aan de Molendreef. De werkputten zullen ’s avonds open blijven liggen, uiteraard volledig afgebakend en voorzien van de nodige signalisatie.

In Echelpoel en Molenstraat zijn ook sleufwerken vereist aan de zuidkant van de baan. Om deze graafwerken veilig te kunnen uitvoeren, zal éénrichtingsverkeer ingericht worden vanuit de Binnenheide richting Herenthoutse steenweg. Het verkeer vanop de Herenthoutse steenweg wordt omgeleid via de Lindekens, Lierse steenweg en Binnenheide. Alle opritten zullen door de aannemer elke avond worden dichtgelegd en uiteindelijk in oorspronkelijke staat hersteld worden. Enkel aan het einde van de sleuf blijft mogelijk ’s avonds een afgebakende put open liggen.

Meer info: team Ruimte & Vergunningen: 014 50 78 75

Gepubliceerd op  di 10 mrt 2020