Gemeente Gemeente Grobbendonk

Speelbabbel vanaf september in school De Wijngaard

De SpeelBabbel in Grobbendonk vind je vanaf september 2019 niet meer in de gebouwen van de buitenschoolse kinderopvang Kikoen, Schoolstraat 8a, maar in basisschool De Wijngaard, Wijngaardstraat 13. Elke maandagvoormiddag in de oneven weken.

SpeelBabbels zijn  gratis ontmoetings- en speelplaatsen voor baby’s en peuters tot 3 jaar en hun ouders of andere begeleiders (grootouders, oppas). Ze worden georganiseerd binnen het aanbod van het Huis van het Kind Middenkempen.

Wat is een Huis van het Kind?
In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien. Het is een  initiatief van de 7 ISOM-gemeenten, Herentals, Grobbendonk, Lille, Olen, Vorselaar, Herenthout en Kasterlee. Het netwerk van het Huis van het Kind Middenkempen wordt gecoördineerd door pedagogisch coördinator An Van Mechelen. 

Tijdens de SpeelBabbel bieden we graag een plek waar je samen met je kindje kan komen spelen. Je leert er andere ouders kennen en kan er terecht met al je vragen over de ontwikkeling of opvoeding van je kind. Ook toekomstige ouders zijn er van harte welkom zodat ze alvast kunnen kennismaken met onze werking en het Huis van het Kind. Vooraf inschrijven is niet nodig! Je kan tussen 09.00 uur en 11.30 uur langskomen wanneer het jou en je kind het beste past!

Alleen maar voordelen
Kindjes die naar de SpeelBabbel komen, wennen doorgaans  snel aan een nieuwe omgeving, andere kinderen en andere volwassenen. We hebben voldoende speelgoed in huis en er staan regelmatig leuke activiteiten voor de allerkleinsten op het programma. Rond 10.15 uur krijgen de peuters ook een gratis stukje fruit.

Ouders en grootouders kunnen bij een tas koffie of thee gezellig met elkaar praten en kennismaken terwijl de kinderen spelen. In onze SpeelBabbels is er plaats om elkaar vragen te stellen en te luisteren naar elkaars verhalen.

Er is steeds een maatschappelijk werker aanwezig. Als je wenst, kan je haar aanspreken voor je vragen rond opvoeding of administratie. Er is ook één keer per week een verpleegkundige van Kind en Gezin aanwezig waar je vrijblijvend  terecht kan om je kindje te laten wegen, meten of om je vragen over de ontwikkeling in alle rust te bespreken.

Waar en wanneer?
De SpeelBabbels vinden elke weekdag tussen 09.00 uur en 11.30 uur plaats in een van de 7 gemeenten aangesloten bij Huis van het Kind Middenkempen: Herentals, Grobbendonk, Lille, Olen, Vorselaar, Herenthout, Kasterlee. Je kan aan elke SpeelBabbel deelnemen, ongeacht waar je woont. We sluiten tijdens de schoolvakanties en op feestdagen. Tijdens de zomervakantie voorzien we een aangepast programma.

Wil je op de hoogte blijven over ons aanbod?
Kijk dan op de Facebookpagina (Huis van het Kind Middenkempen), daar kan je elke week onze kalender én informatie terugvinden over de evenementen die er georganiseerd worden! Of kijk op www.herentals.be/ocmw/hvhk

Gepubliceerd op  ma 12 aug 2019