Gemeente Gemeente Grobbendonk

Specifiek

Vanaf 18 mei mogen de contactberoepen hun klanten weer ontvangen, maar enkel op afspraak. De nodige afstand moet gegarandeerd kunnen worden tussen de klanten. Zowel het personeel als klanten moeten een mondmasker dragen.

Garages
Garage mogen open blijven om dringende herstellingen uit te voeren, mits naleving van de social distancing. Dit geldt ook voor bandencentrales en glasherstellingen.

Sauna- en wellnesscentra
Sauna- en wellnesscentra blijven gesloten.

Fitnesscentra
Alle fitnesscentra blijven vooralsnog gesloten.

Tankstations
Tankstations mogen geopend blijven met uitsluiting van het ter plaatse nuttigen van levensmiddelen. Meenemen mag uiteraard wel.

Taxi
Taxi's mogen cliënten vervoeren. Er moet een minimumafstand van 1,5 meter tussen elke persoon worden aangehouden. Het aantal personen dat kan worden vervoerd, varieert dus afhankelijk van het type voertuig. 
Een gezin mag in één wagen, hier is de afstandsregeling niet van toepassing. Het is aangeraden het voertuig regelmatig te verluchten en te reinigen. 
Het dragen van mond- en neusbedekking wordt sterk aanbevolen.

Wassalons
Wassalons mogen geopend blijven mits naleving van de hygiënemaatregelen en social distancing. Dit geldt enkel voor de wassalons waar privépersonen zelf komen wassen. Wasserijen en droogkuiszaken moeten tijdens het weekend gesloten blijven.

Bij niet-naleving van deze maatregelen zullen er sancties volgen. Er werd al aangegeven dat men streng zal controlen en pv's opmaken. De concrete sancties moeten nog worden bepaald, maar het zal waarschijnlijk om boetes gaan (tot 4.000 euro). In bepaalde gevallen zou er zelfs een gevangenisstraf kunnen worden opgelegd tot 3 maanden. De politie zal ook winkels bevelen om te sluiten als ze zich niet aan de genomen maatregelen houden.