Gemeente Gemeente Grobbendonk

Stationlei open vanaf 11 juli: veilige fietsverbinding

Sinds september 2023 werken Aquafin, de provincie Antwerpen, Vangeel Wegenbouw en de gemeente Grobbendonk aan de Stationlei in Bouwel. Het einde van de werken is nu in zicht.

Veiligheid fietsers voorop

De Stationlei is een belangrijke verbindingsweg. Vorig jaar sloegen Aquafin en de gemeente de handen in elkaar om de veiligheid en doorstroming te verbeteren. De weg kreeg het voorbije jaar een grondige facelift. Met als resultaat nieuwe, brede en comfortabele fietspaden in asfalt, een veilige oversteekplaats met middeneiland, toegankelijke bushaltes, een gescheiden riolering en een vernieuwde rijbaan in asfalt.

Nog enkele werken: nadien feestelijke opening op 10 juli

Op 5 juli wordt de rijbaan geasfalteerd en op 9 juli volgen de markeringen. Er staan ook nog enkele kleine werken gepland: klinkers leggen, aanpassen opritten, inzaaien en plaatsen schuilhuisjes. Zo kunnen op donderdag 11 juli de fietspaden en rijbaan weer open voor verkeer. Daarom vragen we fietsers om nog even geduld te hebben tot de werken zijn afgerond en er geen werfverkeer meer is. In het najaar volgt nog de aanplanting van bomen en het slipvrij maken van de grachten.

Deze werken zijn gerealiseerd met subsidies van de provincie Antwerpen en het Vlaamse Gewest.

Opgelet: om de veiligheid te garanderen vragen we fietsers om nog even geduld te hebben tot de werken zijn afgerond en er geen werfverkeer meer is in de Stationlei. Tijdens de laatste werken kan er ook een zwarte kleeflaag blijven plakken aan je fietsbanden waardoor er een zwarte streep verschijnt op de nieuwe fietspaden en rijbaan. Dat willen we vermijden.

Deze werken zijn steeds onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.

Gepubliceerd op  do 04 jul 2024