Gemeente Gemeente Grobbendonk

Naar het hoger onderwijs? Een studietoelage kan het verschil maken.

Een nieuw academiejaar staat voor de deur. De kosten om verder te studeren kunnen hoog oplopen. Om iedereen de kans te geven om hoger onderwijs te volgen, geeft de Vlaamse overheid in bepaalde gevallen een studietoelage.

Via www.studietoelagen.be kan je tot 1 juni 2022 een studietoelagedossier aanvragen voor academiejaar 2021-2022. Meld je veilig aan met je e-ID en kaartlezer, een beveilingscode via SMS of mobiele app of de itsme®-app. Maak je profiel aan op het digitaal loket en vervolledig je dossier. Een beslissing over je dossier volgt doorgaans binnen de 20 dagen nadat je je profiel instelde.

Twijfel je of je in aanmerking komt? Stel toch je profiel in via het digitaal loket. Dan wordt er een dossier opgestart om te kijken of je recht hebt op de toelage. Kom je niet in aanmerking voor een studietoelage? Je kan nog altijd verminderd inschrijvingsgeld betalen als ‘beurstariefstudent’ of ‘bijna-beursstudent’. Om te weten of je in aanmerking komt, raadpleeg je best de studentenvoorzieningen van je onderwijsinstelling. 

Hulp nodig bij het aanmaken van je dossier? Raadpleeg het online loket of bel naar het gratis nummer 1700. Ook de medewerkers van de studentenvoorziening van je hogeschool of universiteit helpen je graag verder.

Meer info:

onderwijs.vlaanderen.be

www.studietoelagen.be

Gepubliceerd op  ma 13 sep 2021