Gemeente Gemeente Grobbendonk

Test Be-Alert op donderdag 1 oktober 2020

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we je graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 1 oktober zullen we dit systeem testen.

Nationale test
Op 1 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook Grobbendonk doet mee. Al onze inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag een testbericht ontvangen.
Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de procedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test is tevens de ideale gelegenheid voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven om dit te doen op de website www.be-alert.be.

Wat is BE-Alert?
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Hoe registreren?
Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op 1 oktober!

Gepubliceerd op  do 24 sep 2020