Gemeente Gemeente Grobbendonk

Tuinieren zonder pesticiden? Dat doe ik zo!

Of je nu een grote tuin of een bescheiden stadstuin hebt, iedereen kan zijn tuin pesticidevrij onderhouden. Heb je geen ervaring of groene vingers? Geen nood!

Surf naar ‘Mijn gifvrije tuin’ op http://www.vmm.be/mijn-gifvrije-tuin/.

Ecologisch en gifvrij tuinieren zit in de lift. Heb je je ook al eens afgevraagd: Hoe voorkom ik mosvorming of onkruid op mijn terras? Hoe komt het dat deze plant niet goed groeit, of dat de andere alles overwoekert? Vroeger was het een evidentie om naar pesticiden te grijpen. Maar nu weten we dat ze zeer schadelijk zijn voor het milieu én voor onze gezondheid. En het is perfect mogelijk om je tuin gifvrij te onderhouden!

Op ‘Mijn gifvrije tuin’ heeft Velt vzw met de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) de jarenlange ervaring samengelegd, alle tips gebundeld en ge├»llustreerd met mooie foto’s en duidelijke tekeningen. Je kan kiezen tussen vier verschillende types tuin: een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin. Voor elke tuin zijn er specifieke tips die je meteen op weg helpen. Grasduin ook eens door de andere tuinen, je doet er misschien inspiratie op!

Gepubliceerd op  do 09 mei 2019