Gemeente Gemeente Grobbendonk

UPDATE 15 april (20.00 uur) - Verlenging maatregelen

De verspreiding van het virus vertraagt, maar de crisis is zeker nog niet achter de rug. Daarom heeft de Nationale Veiligheidsraad vanmiddag beslist om de huidige maatregelen tot en met zondag 3 mei te verlengen, met volgende aanpassingen:
  • Tuincentra en doe-het-zelfzaken mogen vanaf maandag 20 april opnieuw worden geopend onder dezelfde voorwaarden als voedingswinkels.
  • De bewoners van woonzorgcentra en instellingen voor personen met een handicap mogen, onder strikte voorwaarden, voortaan bezoek krijgen van één persoon. Het lokaal bestuur bekijkt hoe het deze nieuwe maatregel op een veilige manier kan toepassen binnen de werking van woonzorgcentrum De Wijngaard. Vanzelfsprekend wordt hierbij vooral rekening gehouden met het welzijn van onze bewoners en onze zorgverleners, alsook met de steeds wisselende situatie binnen het woonzorgcentrum.
  • Massa-evenementen of grote festivals worden tot en met 31 augustus niet meer toegelaten. Voor kleinere evenementen en feesten wordt er nog een verduidelijking verwacht in de komende weken.

Dit is absoluut geen versoepeling van de maatregelen. De basisregels inzake hygiëne en social distancing blijven gelden en moeten strikt nageleefd worden. De politie zal dan ook blijven optreden tegen overtredingen.
Volgende week zal de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samenkomen met als doel om vanaf begin mei een stapsgewijze versoepeling te organiseren. Er wordt dan meer duidelijkheid verwacht over onder andere de heropening van de scholen, winkels en horeca en het openstellen van bedrijven. 

We rekenen op jullie burgerzin en gezond verstand.

Gepubliceerd op  wo 15 apr 2020