Gemeente Gemeente Grobbendonk

UPDATE 18 december - Het Overlegcomité legt enkele bijkomende verstrengingen op

Het Overlegcomité besprak op 18 december hoe we de coronacijfers in België verder kunnen doen dalen. De cijfers van de afgelopen dagen laten geen versoepelingen toe, ze liggen nog steeds een stuk hoger dan in de staart van de eerste golf.

De huidige maatregelen blijven daarom van kracht, aangevuld met volgende punten:

  • Alle niet-inwoners die vanuit een rode zone naar België reizen moeten vanaf 25/12 verplicht een recent negatief testresultaat (48 uur) voorleggen.
  • Er komt een versterkte controle op het invullen van het Passenger Locator Form bij aankomst in België. Ook de naleving van de verplichte quarantaine wordt versterkt.  Meer info over de quarantainerichtlijnen vind je hier.
  • Bij terugkomst na een reis geldt een verplichte quarantaine van zeven dagen, met aansluitend negatief testresultaat. Deze quarantaine is niet verplicht wanneer uit het Passenger Location Form (PLF) van de reiziger zou blijken dat de kans op besmetting laag is omwille van zijn of haar gedrag. 
  • Er komen meer controles op het openbaar vervoer, aan de landsgrenzen en op telewerk.

Waar eerder sprake was van een eventueel vervroegde avondklok, komt die er in Vlaanderen niet. De avondklok blijft ook op kerstavond, kerstdag, oudejaarsavond en nieuwjaarsdag van middernacht tot 5 uur ‘s morgens van kracht. De kerstvakantie wordt niet verlengd en duurt dus zoals gepland tot en met zondag 3 januari. Reizen blijft ten strengste afgeraden.

Het verschil tussen eventueel eind januari of eind februari versoepelen, maken we de komende twee weken. We slagen alleen als we onze inspanningen blijven volhouden, ook tijdens de feestdagen. Maak er een gezond én veilig eindejaar van in kleine kring. Enkel samen kunnen we die derde golf vermijden!

Gepubliceerd op  vr 18 dec 2020