Gemeente Gemeente Grobbendonk

UPDATE 20 augustus - aanpassing federale maatregelen

De Nationale veiligheidsraad heeft vandaag een aantal maatregelen gewijzigd. De provinciale maatregelen zoals de mondmaskerplicht blijven nog van kracht tot 26 augustus.

Sociale bubbel blijft op vijf

De sociale bubbel blijft op vijf personen. Dat zijn de vijf vaste personen waarmee je, naast je gezin, nauw contact kunt onderhouden zonder de veiligheidsafstand te moeten respecteren. De maatregel geldt minstens nog tot het einde van september. 

Iedereen mag vrienden en familieleden zien buiten de bubbel. Maar dan moet je wel de afstandsregels respecteren. Je mag ook niet met meer dan 10 mensen samen zijn.

Winkelen met twee

Vanaf maandag 24 augustus mag je met twee mensen gaan winkelen. Er staat geen tijdslimiet meer op winkelen. We rekenen op ieders verantwoordelijkheidszin om te vermijden dat er wachtrijen ontstaan. Winkels kunnen zelf beslissen om individueel winkelen te verplichten.

Evenementen

Het maximaal aantal aanwezigen in een publiek (sportwedstrijden, cultuuractiviteiten, gebedshuizen, congreszalen, auditoria, ...) wordt vanaf maandag 24 augustus opgetrokken tot 200 mensen binnen en 400 mensen buiten. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Evenementen moeten georganiseerd worden volgens de sectorprotocollen en goedgekeurd worden door de burgemeester.

De beperking van 200 bezoekers in alle horecazaken van politiezone Neteland blijft van kracht tot 26 augustus.

Begrafenissen

Er mogen vanaf maandag 24 augustus maximaal 50 mensen op een koffietafel na een begrafenis aanwezig zijn.

Opstart onderwijs in code geel

Alle leerlingen kunnen op 1 september terug naar school, op alle onderwijsniveaus, op basis van code geel. Code geel betekent dat het virus nog steeds circuleert, maar onder controle is. Leerlingen kunnen vijf dagen per week naar school. Leerlingen ouder dan 12 jaar moeten een mondmasker dragen, net zoals de leerkrachten. Er zijn ook geen buitenschoolse activiteiten in het secundair onderwijs. Het hoger onderwijs start later, dus daar is nog geen duidelijkheid over.

Lange afstandsrelaties kunnen weer

Mensen die sinds begin van de lockdown niet naar hun partner in het buitenland kunnen, mogen vanaf 1 september opnieuw reizen om hun geliefde te zien. Hou wel rekening met de inreisbeperkingen in en voor andere landen, en vul het Passenger Locator Form in bij terugkeer. 

Gepubliceerd op  do 20 aug 2020