Gemeente Gemeente Grobbendonk

UPDATE 24 juli (20.30 uur) - Nieuwe bezoekregeling voor woonzorgcentrum De Wijngaard

Zoals men in de media reeds heeft kunnen vernemen, heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid de Vlaamse woonzorgcentra de opdracht gegeven om hun bezoekersregeling opnieuw terug te schroeven omwille van de stijgende COVID-19 piek in de samenleving. In navolging van de meest recente richtlijnen zijn er, met ingang van zaterdag 25 juli, nieuwe maatregelen van kracht in ons woonzorgcentrum De Wijngaard.

Volgende maatregelen zijn vanaf 25 juli van kracht:

  • Bezoek is opnieuw enkel mogelijk na telefonische afspraak via het onthaal van het woonzorgcentrum op het nummer 014 50 81 20.
  • Een bezoekmoment van maximum 1 uur kan ingepland worden op weekdagen van 9.00 - 12.00 uur en van 13.00 -16.00 uur, en tijdens het weekend van 13.00 - 16.00 uur, met een maximum van twee bezoekers per bezoekmoment.
  • Bezoeken worden vanaf nu georganiseerd in de cafetaria van het woonzorgcentrum - niet meer op de kamers van de bewoners, of buiten op het terras vooraan het woonzorgcentrum.
  • Voor de afdeling Provence wordt het bezoek georganiseerd in de tuin van de afdeling. De preventieve maatregelen hierbij dienen strikt toegepast te worden.

Gezien het woonzorgcentrum pas vanaf vandaag kennis heeft kunnen nemen van de nieuwe richtlijnen rond bezoek, kan er, om organisatorische redenen, uitzonderlijk dit weekend (25-26 juli) geen bezoek plaatsvinden. Het woonzorgcentrum vraagt begrip voor deze maatregel.

De familie/contactpersonen van de bewoners krijgen vandaag alle communicatie toegestuurd rond deze gewijzigde bezoekersregeling.

Het zijn opnieuw beangstigende tijden in onze samenleving.
Woonzorgcentrum De Wijngaard tracht in het licht van de nieuwe maatregelen toch steeds een evenwicht te zoeken tussen het welzijn van de bewoners en hun veiligheid, wat vanzelfsprekend een prioriteit blijft. We hebben als lokaal bestuur het volste vertrouwen in de goede werking van het woonzorgcentrum en danken alle medewerkers voor de mooie en warme zorgen die ze elke dag op de werkvloer neerzetten.

Gepubliceerd op  vr 24 jul 2020