Gemeente Gemeente Grobbendonk

UPDATE 26 februari - Huidige maatregelen blijven behouden

Het Overlegcomité zat vandaag opnieuw samen om te bekijken of er versoepelingen mogelijk zijn. Omdat het aantal besmettingen nog steeds te hoog is en het aantal ziekenhuisopnames terug toeneemt, heeft het Overlegcomité ervoor gekozen om voorzichtig te zijn en te blijven. De huidige maatregelen blijven behouden.

Enkel de niet-medische contactberoepen zoals schoonheidsspecialisten, hand- en voetverzorgers en tatoeëerders mogen zoals afgesproken opnieuw de deuren openen vanaf maandag 1 maart. Dit onder strikte voorwaarden. Over een week, op vrijdag 5 maart, komt het Overlegcomité terug bij elkaar voor een nieuwe evaluatie. 

We moeten voorzichtig blijven

In de ziekenhuizen is een duidelijke heropflakkering van het virus te zien. Op dit moment is het niet geweten of deze van korte duur is. Daarom is het belangrijk om de huidige maatregelen nog een tijdje aan te houden. Als we nu al zouden versoepelen, is de kans groot dat we binnenkort in een derde golf belanden. Zetten we nog even door en wachten we tot de situatie onder controle is vooraleer er versoepelingen worden doorgevoerd, dan is de kans groter dat onze vrijheid van lange duur is. Hou vol. Zorg goed voor jezelf en anderen.

Gepubliceerd op  vr 26 feb 2021