Gemeente Gemeente Grobbendonk

UPDATE 27 maart (22.00 uur) - Verlenging federale maatregelen + nieuws Neteland

De huidige maatregelen waren oorspronkelijk voorzien tot 5 april. De Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag beslist om deze maatregelen te verlengen tot en met 19 april. Indien het na evaluatie noodzakelijk blijkt, is een extra verlenging tot 3 mei mogelijk. Voorlopig komen er geen nieuwe maatregelen, maar er wordt wel strenger toegezien of ze worden nageleefd.

De opvang in onze scholen blijft behouden tijdens de paasvakantie.
Er wijzigt niets aan de dagelijkse werking van de huidige opvang binnen onze scholen. We blijven voorzien in de gratis opvang van onze kinderen. Hiervoor worden de medewerkers van Kikoen ingeschakeld. Er wordt maximaal ingezet in op buiten spelen, rekening houdende met alle nodige voorzorgsmaatregelen. Inschrijven is niet nodig.
Meer info: ine.vandun@kikoen.be of 0488 67 24 78 (Grobbendonk) - niels.thys@kikoen.be of 0488 47 09 01 (Bouwel)

Dagelijkse lediging papiercontainers Grobbendonk
De volgende huis-aan-huisophaling is voorzien op 10 april. In tussentijd kunnen jullie op volgende locaties terecht: Berdenweg, Floris Primsstraat, Kasteeldreef, Putrand en Troon. Onze arbeiders voorzien in deze periode een dagelijkse lediging van deze papiercontainers. De papiercontainers aan de Molendreef werden afgesloten.

Buitenspeeldagen
In de strijd tegen het coronavirus is beslist om de buitenspeeldagen op 22 april, 29 april en 6 mei in de gemeenten van het Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar) niet te laten doorgaan. Doe gerust een wandeling in de buurt of maak een fietstocht zodat de kinderen wel nog voldoende beweging hebben.

Ambulante handel
Foodtrucks en voedingskramen mogen niet open blijven, tenzij zij een meerwaarde zijn voor onze voedselverdeling. Mobiele frituren, wokmobiel, kippenkramen en wafelkramen worden niet toegelaten. Groenten-, vis- of vleeskraam mag indien het nodig is voor de voedselvoorziening. Concreet betekent dit voor Grobbendonk dat volgende ambulante handel hun standplaats kunnen blijven innemen:
Standplaats Troon
Op woensdagvoormiddag: Schot’s Vishandel

Serviceflats
Ook voor bewoners van serviceflats geldt dat zij geen bezoek meer mogen ontvangen. Erkende hulpverleners worden wel nog toegelaten. Bewoners mogen de serviceflats verlaten voor een wandeling in de buurt.

Politie voert controles uit
De lokale politie Neteland heeft de afgelopen dagen regelmatig controles uitgevoerd op het naleven van de preventieve coronamaatregelen. In totaal werden 462 controles gedaan, waarbij 14 pv’s werden opgesteld, vooral voor samenscholingen en niet-essentiële verplaatsingen. De politie zal deze controles de volgende weken blijven uitvoeren.┬áTip van de politie: Als je wil wandelen, vertrek dan thuis en ga alleen in je eigen buurt wandelen. Vermijd toeristische locaties en rijd er zeker niet met je wagen naartoe. Zo vermijd je een boete wegens niet-essentiële verplaatsing.

Andere klachten dan griep? Stel je bezoek aan het ziekenhuis/de huisarts niet uit!
We krijgen verschillende signalen dat inwoners alarmsymptomen van potentieel ernstige aandoeningen, zoals hartklachten, minimaliseren uit vrees voor een bezoek aan spoed of de huisarts. We benadrukken dat je nog steeds bij de huisarts en het ziekenhuis terecht kan voor noodzakelijke of dringende zorgen, ook als deze niet gerelateerd zijn aan het coronavirus. De dienstverlening van de dienst spoedgevallen blijft gegarandeerd, ook voor niet-coronapatiënten. Het ziekenhuis heeft een strikt afgescheiden zone voorzien waardoor je geen risico loopt. Twijfel je, neem dan even telefonisch contact op met je huisarts.

Gepubliceerd op  vr 27 mrt 2020