Gemeente Gemeente Grobbendonk

UPDATE 6 mei (11.00 uur) - Woonzorgcentrum De Wijngaard

Ons woonzorgcentrum werd door het Agentschap Zorg & Gezondheid geselecteerd voor de algehele screening van de overheid. Dit betekent dat alle bewoners en medewerkers, die tot hiertoe COVID-19-negatief testten, deze week opnieuw gescreend zullen worden.

Zodra deze resultaten zijn gekend, zullen zowel de bewoners als hun familie en onze medewerkers zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht, en indien nodig worden de gepaste maatregelen hiervoor doorgevoerd in het woonzorgcentrum.

We begrijpen de verschillende vragen en reacties van families om hun familielid zo snel als mogelijk te kunnen weerzien, maar tot op het heden is bezoek in woonzorgcentra nog niet toegelaten vanuit de overheid. Afhankelijk van het resultaat van de screening, alsook de richtlijnen vanuit de overheid, kunnen we bekijken of en hoe we bezoek op een veilige manier kunnen organiseren. Het spreekt voor zich dat het welzijn en de veiligheid van onze bewoners en medewerkers hierbij primeert!

Gisteren heeft ons woonzorgcentrum in de namiddag ook bezoek gekregen van een groepje meisjes die wimpelen, wat een mooi spektakel opleverde. Een hart onder de riem voor onze bewoners en medewerkers. Dankjewel daarvoor!
Ook wij, als lokaal bestuur, kunnen onze dank niet genoeg blijven uitspreken voor hun inzet en betrokkenheid.

Gepubliceerd op  wo 06 mei 2020