Gemeente Gemeente Grobbendonk

Vaccinatiecentra Eerstelijnszone Middenkempen komen in Grobbendonk en Kasterlee

Onze gemeente behoort samen met de gemeenten Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar tot de Eerstelijnszone Middenkempen. De vaccinatiecentra voor deze zone komen in het militair domein in onze gemeente en in Sporthal Tielenhei in Kasterlee.

In deze vaccinatiecentra worden de volgende maanden de inwoners van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lille, Olen en Vorselaar gevaccineerd tegen het coronavirus. De locaties zijn gekozen omdat ze voldoende verspreid zijn over de hele zone en vlot bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Zo hebben alle inwoners binnen de zone een vaccinatiecentrum op redelijke afstand. Voor kwetsbare mensen die niet vlot tot daar geraken, komen er oplossingen.

De zeven gemeenten bereiden zich nu volop voor op het inrichten van deze locaties. De vaccinatiecentra moeten klaar zijn tegen half februari, zodat er ten laatste begin maart gestart kan worden met vaccineren.

Wanneer word ik gevaccineerd?

Eerst komen professionele zorgverleners aan de beurt, daarna de 65-plussers en de risicopatiënten. In een latere fase is het de beurt aan de volwassen bevolking.¬†Wanneer je aan de beurt bent, zal je hierover tijdig een uitnodiging ontvangen.

Groepsimmuniteit nastreven

Met de opstart van deze vaccinatiecentra zetten we een volgende stap om onze inwoners te beschermen tegen het coronavirus. Vaccinatie is onze belangrijkste troef om deze pandemie achter ons te laten en terug te kunnen genieten van onze vrijheid en sociale contacten.

Door in te zetten op vaccinatie willen we groepsimmuniteit nastreven. Groepsimmuniteit wil zeggen dat een voldoende grote groep mensen weerstand heeft opgebouwd tegen het virus. Hierdoor kan het virus zich niet meer zo makkelijk verspreiden.

Dat betekent echter niet dat alles onmiddellijk terug mogelijk zal zijn. Een versoepeling zal stap voor stap gebeuren, omdat niet iedereen op hetzelfde moment kan worden gevaccineerd. Zolang er nog veel mensen ge√Įnfecteerd kunnen worden, blijft er een ernstig risico op nieuwe golven, én moeten de maatregelen verder worden nageleefd.

Meer info: www.laatjevaccineren.be

Gepubliceerd op  do 14 jan 2021