Gemeente Gemeente Grobbendonk

Vanaf 19/11: op- en afrit E313 richting Hasselt afgesloten

Het Agentschap Wegen en Verkeer meldt dat vanaf 19/11/2018 gestart wordt met de heraanleg van de rijweg Liersebaan (N14) in Zandhoven.

Op- en afrit Massenhoven richting Hasselt (E313) dicht

In Zandhoven is De Vlaamse Waterweg nv in september gestart met de werken voor  de verhoging van de brug van de Liersebaan (N14) over het Albertkanaal. Vanaf 19/11/2018 begint het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de gewestweg zelf. In een eerste fase wordt de rijweg richting Massenhoven aangepakt tussen de Kanaalstraat en de brug over de E313. Het doorgaande verkeer op de Liersebaan behoudt tijdens deze werken steeds doorgang over twee versmalde rijstroken. De op- en afrit van de E313 in Massenhoven richting Hasselt worden afgesloten tot eind januari 2019. 

Vanaf 19 november: op- en afrit E313 richting Hasselt afgesloten

Op maandag 19 november start AWV we met de heraanleg van de Liersebaan. In deze eerste fase wordt de rijweg richting Massenhoven aangepakt tussen de Kanaalstraat en de brug over de E313. Het kruispunt van de Liersebaan met de oprit richting Hasselt en de afrit komende van Antwerpen is hierbij inbegrepen. Daarom is het noodzakelijk om deze op- en afrit tijdelijk af te sluiten, tot eind januari 2019. Het verkeer richting Hasselt volgt de calamiteitenroute F via Nijlen en Grobbendonk naar de oprit 20 Herentals-West. Het verkeer dat vanuit Antwerpen komt, neemt in Ranst de E34 en kan via afrit 20 Zoersel naar Massenhoven rijden.
Het doorgaande verkeer op de Liersebaan kan tijdens deze werken steeds over 2 versmalde rijstroken (één in elke richting) langs de werfzone blijven rijden.

Meer info

De meest recente info over de heraanleg van de N14 is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/zandhoven.

Gepubliceerd op  di 13 nov 2018