Gemeente Gemeente Grobbendonk

Verken het digitale platform Omgevingsinformatie Vlaanderen

Wil je graag info over de emissie van een bedrijf of omgevingsinformatie over een specifieke locatie opzoeken? Voortaan kan dat via het digitale platform ‘Omgevingsinformatie Vlaanderen’.

Met het digitale platform wordt informatie over milieu en ruimte in Vlaanderen een stuk toegankelijker. Dat actuele omgevingsinformatie toegankelijk moet zijn, was onder meer een aanbeveling van de PFAS-commissie, de parlementaire commissie die werd opgericht naar aanleiding van de PFAS-problematiek rond 3M in Zwijndrecht. De aanbeveling hield in dat omgevingsinformatie transparant moet zijn en makkelijk te raadplegen.

Dat de informatie nu gebundeld is op één plaats, maakt het makkelijker om ze op te zoeken. Het raadplegen is ook eenvoudig. Dat kan door te zoeken op locatie, op naam van de verontreinigende stof of door de thematische databanken van het beleidsdomein Omgeving, zoals Databank Ondergrond Vlaanderen, te doorzoeken.

Het huidige platform is slechts een startpunt en een werking in volle ontwikkeling. Bedoeling is om te groeien en in de toekomst nog meer data aan te bieden en beter doorzoekbaar te maken.

Ben je benieuwd naar omgevingsinformatie over je buurt of gemeente? Surf dan naar www.vlaanderen.be/omgevingsinformatie-vlaanderen.

Omgevingsinformatie Vlaanderen is een samenwerking tussen Departement Omgeving, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM).Gepubliceerd op  ma 11 dec 2023