Gemeente Gemeente Grobbendonk

Vertelavond 'Schitterend geslepen' - 26 november

Naar aanleiding van de lancering van het boek 'Schitterend Geslepen. Het Kempense diamantverleden onder de loep' organiseert Kempens Karakter een vertelavond op vrijdag 26 november in onze bibliotheek.

Grobbendonk was, in een niet zo ver verleden, samen met o.a. Nijlen en Vorselaar het centrum van de diamantbewerking. 'Het steentje' is anno 2021 bijna helemaal verdwenen, maar de verhalen over dit stukje Kempens erfgoed blijven overeind. Erfgoedcel Kempens Karakter geeft met haar nieuwe publicatie 'Schitterend Geslepen' een unieke inkijk in het diamantverleden. Dankzij de vele getuigenissen van diamantbewerkers krijg je een unieke inkijk in het leven zoals het was. Je leest een verhaal van vakmanschap, welvaart en plezier, maar het boek schuwt ook de zwarte kantjes niet.

De publicatie wordt gelanceerd tijdens een reeks vertelavonden en -namiddagen. Auteur Jeroen Janssens gaat in gesprek met enkele lokale diamantbewerkers. De vertelavond in Grobbendonk vindt plaats op vrijdag 26 november om 19.30 uur in de bibliotheek. Inschrijven kan via bibliotheek@grobbendonk.be of via 014 50 74 94.

Meer info: www.kempenskarakter.be 

Gepubliceerd op  do 04 nov 2021