Gemeente Gemeente Grobbendonk

Vrijwilligerswerking - Grobbendonk Helpt

Er worden in Grobbendonk heel wat initiatieven opgestart om hulpbehoevenden te helpen in deze tijden van het coronavirus.
Boodschappen doen voor een buur, de hond uitlaten, naar de apotheek gaan, maaltijden rondbrengen, telefoneren met een oudere persoon die thuis moet blijven of in een rusthuis zit zonder bezoek,...
Of heb je zelf nood aan iemand die naar de winkel of de post gaat voor jou of een maaltijd bezorgt?

Om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, heeft het lokaal bestuur het platform Grobbendonk Helpt gelanceerd. Hier kan je laten weten op welke manier je andere mensen wil helpen. Dit maakt het voor onze medewerkers mogelijk een hulpvraag sneller en efficiënter te koppelen aan een vrijwilliger. Zij contacteren je als er een hulpvraag is waar ze jouw hulp kunnen gebruiken.

Wil je anderen helpen door  boodschappen te doen, de hond uit te laten, naar de apotheek/post te gaan of een luisterend oor te bieden? Laat het ons weten en registreer je via http://www.grobbendonk.be/grobbendonkhelpt. Heb je je reeds aangemeld via onze kanalen, dan hoef je niets meer te ondernemen. Onze medewerkers zorgen dat je in ons vrijwilligersbestand blijft opgenomen.

Heb je zelf nood aan iemand die naar de winkel of de post gaat voor jou of een gezonde maaltijd bereidt? Of zit je alleen thuis en heb je nood aan sociaal contact, bv. een babbel per telefoon/WhatsApp/Skype,… laat het ons dan weten via hulp@grobbendonk.be of telefonisch via het nummer 014 50 81 10.

#Vlaanderenhelpt
De Vlaamse regering breidde de gratis vrijwilligersverzekering voor verenigingen uit naar alle individuele burgers die acties op poten zetten om buren, ouderen of andere kwetsbare mensen te helpen tijdens de coronacrisis.
De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, lokken een golf van solidariteit uit in Vlaanderen. Vlamingen willen zich inzetten om mensen die het extra moeilijk hebben deze dagen te helpen: door boodschappen te doen, de hond uit te laten, of simpelweg contact te houden.
Toch moeten ook deze acties veilig verlopen, zowel voor de vrijwilligers als voor de hulpbehoevenden.

De Vlaamse overheid lanceerde daarom #Vlaanderenhelpt. Tot nu toe konden enkel verenigingen een gratis vrijwilligersverzekering afsluiten bij het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk. Maar in het kader van de coronacrisis zullen nu ook gewone burgers dat kunnen. Dat kan via www.vlaanderenvrijwilligt.be/vlaanderen-helpt.
Wie zich aanmeldt, krijgt daarvan een bevestiging per mail. Als vrijwilliger ben je dan verzekerd voor acties tussen 8.00 uur en 20.00 uur voor lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand.