Gemeente Gemeente Grobbendonk

Vrijwilligerswerking - Grobbendonk Helpt

Tijdens de eerste coronagolf werden er in Grobbendonk heel wat initiatieven opgestart om hulpbehoevenden te helpen in deze tijden van het coronavirus. Ook nu we onze sociale contacten opnieuw maximaal moeten beperken, willen we onze vrijwilligerswerk opnieuw extra stimuleren en ondersteunen. 

Omdat we ook het psychisch welbevinden van onze inwoners belangrijk vinden roepen we jullie terug op om er te zijn voor elkaar, en indien mogelijk medemensen te helpen. Boodschappen doen voor een buur, de hond uitlaten, naar de apotheek gaan, maaltijden rondbrengen, telefoneren met iemand die thuis moet blijven of eens wuiven aan de ramen van onze woonzorgcentra,... Zo ondersteunen we elkaar in deze bizarre tijden. 

Vandaag merken we dat een babbeltje of fijn gesprek mensen vaak al een enorme boost kan geven. Het zijn niet enkel onze oudere medemensen die zich tijdens deze moeilijke dagen vaak eenzaam voelen of nood hebben aan een babbeltje, maar eveneens die hardwerkende verpleegkundige, jonge student, thuisblijfmama/papa, ondernemer, jij of ik.  Vandaar deze warme oproep. 

Om dit vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, heeft het lokaal bestuur het platform Grobbendonk Helpt opnieuw gelanceerd. Hier kan je laten weten op welke manier je andere mensen wil helpen. Dit maakt het voor onze medewerkers mogelijk een hulpvraag sneller en efficiënter te koppelen aan een vrijwilliger. Zij contacteren je als er een hulpvraag is waar ze jouw hulp kunnen gebruiken.

Dit is een nieuwe oproep.
We gaan niet verder op de gegevens van mensen die zich tijdens de eerste coronagolf registreerden, dus als je opnieuw wil helpen, schrijf je dan zeker in!

Heb je het zelf even niet makkelijk?
Heb je zelf nood aan iemand die naar de winkel of de post gaat voor jou of een gezonde maaltijd bereidt? Of zit je alleen thuis en heb je nood aan sociaal contact, bv. een babbel per telefoon/WhatsApp/Skype,… laat het ons dan weten via hulp@grobbendonk.be of telefonisch via het nummer 014 50 81 10.