Gemeente Gemeente Grobbendonk

Week van de geestelijke gezondheid - 1-10 oktober

Van 1 tot 10 oktober zetten we naar jaarlijkse gewoonte samen het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Dit jaar staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal. Want: contact met anderen, dat hebben we nodig.

Warme, bevredigende contacten laden onze batterijen op, geven ons de kans om te troosten en getroost te worden als het minder gaat, zorgen ervoor dat we gemeenschappelijke herinneringen opbouwen, … En steun van anderen is één van de belangrijkste hulpbronnen voor mensen wanneer de veerkracht in het gedrang komt.

Een bank in jouw buurt
Als gemeente willen we graag de samenhang in Grobbendonk versterken en de buurtwerking en zorg voor elkaar stimuleren. Enkele jaren geleden werd in de Lindelaan een buurtbank geplaatst waar mensen samen kunnen komen om een babbeltje te slaan met elkaar. Het is een gezellige plek waar iedereen uit de buurt kan langskomen.

Is jouw buurt ook geïnteresseerd in een buurtbank? Dien dan voor 31 december een aanvraag in bij karin.van.de.vel@grobbendonk.be. Overtuig ons waarom jouw buurt een buurtbank verdient. Voeg zeker een plan toe met waar je de buurtbank graag zou zien opduiken. Uit de inzendingen zal een project geselecteerd worden waarmee we aan de slag zullen gaan.

Gepubliceerd op  wo 29 sep 2021