Gemeente Gemeente Grobbendonk

Brug Massenhoven verschuift in juni naar definitieve locatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Vlaamse Waterweg werken al enige tijd aan de Liersebaan (N14) en de brug over het Albertkanaal in Massenhoven. Die werken naderen hun einde, maar zullen in de laatste fase wel nog wat hinder veroorzaken.

De nieuwe brug over het kanaal werd eerst gebouwd op een tijdelijke locatie. Vanaf 17 mei verhuist de brug naar zijn definitieve plek, waar de brug zo’n 2 meter hoger komt te liggen dan de huidige positie.

Tijdens de volledige inschuifoperatie is de Liersebaan over het kanaal afgesloten tussen de Vaartstraat en de carpoolparking. In beide richtingen loopt een omleiding via de brug van Viersel en dit voor zowel gemotoriseerd verkeer als fietsverkeer.

De op- en afritten van de E313 blijven open tijdens deze periode, maar zijn enkel bereikbaar komende vanaf de Herentalsebaan of Lier. De op- en afrit van de E313 richting Antwerpen zullen tijdens deze periode ook opnieuw over de carpoolparking lopen. 

De Liersebaan is gedurende 6 weken afgesloten. Zonder onvoorziene omstandigheden kan het verkeer vanaf 25 juni weer in beide richtingen over de brug van Massenhoven.

De jaagpaden aan beide zijden van het kanaal zijn ook afgesloten ter hoogte van de brug. Op de rechteroever, aan de kant van Zandhoven, is het jaagpad afgesloten tussen de Vaartstraat en de Kerkstraat. Op de linkeroever, kant Lier, is het jaagpad afgesloten tussen de Zagerijstraat en de brug van Viersel.

Met het verschuiven van de brug naar de definitieve locatie zijn de grootste infrastructuurwerken afgerond. Al vertrekt de aannemer nog niet helemaal. Van eind juni tot midden september wordt de projectzone, met name de jaagpaden en de carpoolparking nog helemaal afgewerkt.
 

Meer info: 

www.wegenenverkeer.be/zandhoven

www.vlaamsewaterweg.be/brug-massenhoven

Gepubliceerd op  zo 25 apr 2021