Gemeente Gemeente Grobbendonk

Werken spoorwegbrug Herentals - 13 mei - 21 juni

Van maandag 13 mei tot en met vrijdag 21 juni zijn de Lierseweg en het jaagpad afgesloten tussen Wolfstee en Rietbroek. De Vlaamse Waterweg nv breekt hier de oude spoorbrug af en legt de rijweg en de fietspaden opnieuw aan. De werken gebeuren in het kader van de nieuwe en hogere spoorwegbrug over het kanaal in Herentals door De Vlaamse Waterweg nv en Infrabel.

Fietsers volgen een omleiding via Wolfstee en Rietbroek. Dit is ongeveer 1 km extra. Aan het kruispunt van Wolfstee en Rietbroek, ter hoogte van de doe-het-zelfzaak, komt een fietsoversteekplaats met verkeerslichten en een drukknop.

Verkeer tussen Grobbendonk en Herentals rijdt via Wolfstee, Toekomstlaan, Herenthoutseweg en Ringlaan (R15).

Nieuwe fietstunnel Ekelenberg 

Sinds half april zijn het nieuwe dubbelrichtingspad en de fietstunnel onder het spoor in Ekelenberg officieel in gebruik. Ze bieden een veilige en vlotte fietsverbinding tussen de wijk Wuytsbergen-Ekelen, de Lierseweg en verder richting het Albertkanaal (fietssnelweg Hasselt-Antwerpen F5). De nieuwe fietstunnel is 20 m lang en 5,10 m breed en kruist de nieuwe spoorlijn en de toekomstige fietssnelweg Herentals  - Lier F103.

Het verhogen van deze brug tot een doorvaarthoogte van 9,10 meter en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal. Dit groter project omvat het wegwerken van capaciteitsbeperkende knelpunten op het Albertkanaal. 

Meer info over de nieuwe spoorwegbrug

Gepubliceerd op  ma 06 mei 2024